dimecres, 30 d’abril del 2008

Que Marxi Ventdelplà!!!!!!

Aquest dilluns tornava per enèsima vegada a les pantalles la sèrie Ventdelplà. Com que els dilluns no fan massa cosa que valgui la pena a la TV vaig optar per mirar-me aquest primer capítol i la veritat es que em vaig avorrir moltísim quasi fins al punt d’adormir-me, tot i l’aparició d’Abel Folk però amb una trama entorn a l’amnèsia la qual es preveu més que previsible. Juntament amb la meva dona varem comentar que no ens la miraríem mes degut a l’avorriment que provoquen.

Ahir dimarts teníem l’opció de veure House i abans de mirar com el Barça no era capaç de marcar cap gol varem decidir donar una segona oportunitat a Ventdelplà i el resultat va ser que ni tan sol vam acabar el capítol, i abans de la mitja part ja miràvem el doctor de Cuatro que tot i que son episodis repetits valen molt més la pena que la Ventdelplà.

Si ja no es saben que inventar per aguantar la trama doncs que l’acabin i punt. De fet l’anterior temporada ja carregava bastant i molts episodis es feien molt pesats.
De fet TV3 últimament en la qüestió de series de producció pròpia no arriba ni a l’aprovat, series com ZOO, Mar de Fons, 13 anys i un dia, Ventdelplà i fins i tot el Cor de la Ciutat ja avorreixen molt i potser valdria la pena començar-se a pensar en acabar amb elles d’una per totes i fer series amb una mica més d’originalitat i no sempre amb les mateixes histories.

dimarts, 29 d’abril del 2008

La Filera del Darrera........ (tot veient MAM)


Aquest dissabte passat juntament amb uns bons amics varem anar al Bravium per tal de veure M.A.M.
L’Obra va estar bé vaig riure molt, La Lourdes em va agradar moltíssim i vaig riure molt sobretot amb la part dedicada a la "MIUSIC", pel que fa al Gerard em va carregar una mica ja que quan una persona es passa tota l’estona fent el mateix deixa de tindre gràcia. Tot i que he de dir que el vestuari de les ampolles d’aigua era molt original, Bé i el David Ferre va ser genial, quin fart de riure quan sortia a fer les cortinetes lluint tots els seus encants.En resum, “M.A.M” em va agradar força i m' ho vaig passar bé. Tot i que va haver un punt bastant negatiu que em va emprenyar molt i que va provocar que el meu estat de nervis un cop acabada la funció estigues bastant elevat, I és que a la fila del darrera hi teníem un clar exemple de la mala educació i el poc respecte sobretot de cara als actors, ja que teníem unes persones que només arribar es van posar a menjar patates fregides de xurreria amb la bossa de plàstic intentant fer tot el soroll possible tant amb la bossa com amb les dents mossegant i mastegant els tubercles fregits, per cert deuria ser una bossa mitjana o gran ja que no se la van acabar fins ben entrada l’obra.
L’altra cosa que em va treure de polleguera es que es veu que coneixien als actors (particularment a la Lourdes) i es van passar tota l’obra parlant, amb frases del tipus.....

“ai mira que bé que ho fà”
“ mira quins ulls posa i quina cara més bufona”
“ ai mira el noi ensenya mig cul”
“ aahhhh!!! Però si porta els pantalons al reves”
“ Jo a la Lourdes la conec des de petita i ja sabia que arribaria lluny”
“ Ai que fan ara? Si que criden!!!”
“ que ho sabies que son cosins, jo si, de tota la vida que ho se”

Doncs si senyors, tota l’obra així des del principi fins al final, entre les patates i les converses allò semblava la Plaça Prim mes que un teatre. Aquestes persones haurien de tindre l’entrada prohibida als teatres i a qualsevol tipus d’espectacle.

dimecres, 23 d’abril del 2008

reusdigital.cat, El Nou Diari Local


La ciutat de Reus compta des d’avui amb un nou diari, Reus Digital es la nova publicació diària que ens mantindrà informats de l’actualitat més recent de la nostra ciutat i del Camp de Tarragona.
Jaume Garcia, director del diari, i Marià Arbonés, director adjunt, ens van explicar ahir al vespre a Cal Massó durant la presentació com és d’important el poder omplir el buit que existia a la Ciutat de Reus reforçant la informació local a la Xarxa. El diari a banda de text i fotos ens ofereix també un apartat de vídeos.

Amb un estil proper i directe, reusdigital.cat cobreix les informacions relacionades amb Reus, el Camp de Tarragona, esports, tendències, agenda i serveis, economia i opinió i tots el continguts estan oberts a tothom.

El diari té tres grans eixos estructurals. El primer es centra "en una actualització constant de tot allò que succeeix a Reus, i voltants. El segon és la secció de vídeo, on hi tenen cabuda, per una banda, productes més "populars" i, per l’altra, produccions de creadors audiovisuals del nostre territori. I el tercer és la informació d'Agenda i Serveis.
A més, reusdigital.cat compta amb l’opinió directa de més d’una vintena de persones destacades de la nostra ciutat.

Reusdigital.cat respon com un projecte de comunicació independent i local.

Si feu cap a reusdigital.cat veureu que a la dreta de la plana hi ha un vídeo creat per la gent d’àcid factory i que varem poder veure els assistents ahir a la presentació en gran format, pels que no vareu poder anar a traves de reusdigital teniu una segona oportunitat de veure aquest vídeo que crec que es un treball molt interessant que ens mostra tota la ciutat tal i com és, sense deixar-se cap racó i on vèiem una ciutat dinàmica, potser una mica massa dinàmica.

dilluns, 21 d’abril del 2008

23-4, el Mercadal pel Poble!!


Era d’esperar que les entitats s’acabessin rebotant davant de la decisió de la Rexidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus d’ubicar les parades de les entitats reusenques a la Plaça d’Evarist Fàbregas al Centre de Pallol.

Es per això que aquesta tarda s’ha convocat una reunió al Casal Despertaferro per tal que les entitats decideixin quina postura han de prendre davant la decisió unilateral de la senyora “rexidora” si acceptar com si res hagués passat i passar tota una diada de Sant Jordi damunt el formigó del Pallol, o bé, passar olímpicament de l’ajuntament i dimecres muntar les parades al Mercadal com les altres edicions.

Es brutal veure el que ha aconseguit la senyora “rexidora” de cultura, i es que en menys d’un any ha sigut capaç de tindre emprenyades a la gran majoria d’entitats reusenques, i això es tot un mèrit.

Caldrà esperar doncs quina es la decisió que prenen les entitats aquest vespre per veure com quedarà definida al final la Diada de Sant Jordi de la nostra ciutat, “unida o dividida”...


Estarem atents...

Per a mes informació sobre la diada de Sant Jordi podeu visitar els següents blocs:

Germandat dels Set Pecats Capitals
Bloc d’un de Reus
Aartiga
Casal Despertaferro
La Teiera
El Campanaret
Consuetudinàrium

dijous, 17 d’abril del 2008

Sant Jordi a Reus, Una Diada Dividida


La setmana que ve viurem una Diada de Sant Jordi dividida en dos espais, per una banda a la Plaça del Mercadal podrem trobar les parades dels llibreters i les floristeries i totes les entitats (segur que totes?) s’instal•laran a la Plaça d’Evarist Fàbregues al Centre Comercial del Pallol.

O sigui que sant tornem un altre cop, quina mania que te el nostre Ajuntament en col•locar coses en aquell horrible pegot de formigó anomenat Centre del Pallol!!! Que hi facin algun acte ja està bé, però que es que potser ja s’estan traslladant masses coses!!! Que si posen el mercat de productes alimentaris, que si les paradetes dels quadres que abans estaven a la Plaça de les Basses, els espectacles infantils de les festes majors, el mercat d’artesans que es fa per Nadal...etc etc etc.....

Jo comprenc que al Mercadal hagi arribat un punt en que es queda petit, però hi ha altres alternatives, la Plaça de la Llibertat per exemple (o potser també es queixaran els veïns?) Cal recordar que la mostra d’oli ja fa dos anys que es fa a la Plaça de la Llibertat i continua sent tot un èxit.
I si no agrada la proposta de la Llibertat les entitats és poden posar també a la Plaça del Castell on també és podien oferir diferents activitats i actuacions i tot plegat quedaria més junt que no pas al Pallol, que no tot ha de ser al Pallol, la pròxima que serà la diada Castellera de Sant Pere?

Cal recordar que el Centre del Pallol es privat tot i que estigui al aire lliure. I dubto molt que el dia de Sant Jordi per la megafonia del centre sonin sardanes o música en català. De fet la qualitat musical del Centre deixa molt que desitjar!!!

Per Cert els partits politics ara que han passat les eleccions hi seran? Ah calla! Que sembla ser que la parada que cada any posa l’ajuntament també es posarà al Pallol, que solidaris que son.......

Si voleu consultar el programa d'actes de la Diada de Sant Jordi a Reus cliqueu aquí.

dilluns, 14 d’abril del 2008

divendres, 11 d’abril del 2008

Tot escoltant, Highway To Hell


Fa un parell de dies que em queia a les mans un d’aquells cds, que sempre he volgut tenir però que per algun motiu o per altre encara no l’havia comprat.
Es tracta d’un aquells àlbums que la primera vegada que el vaig escoltar, va ser en les èpoques en que estudiava F.P. al Institut Baix Camp. Encara me’n recordo que va ser una tarda en èpoques d’exàmens quan ens reuníem tota la colla que anàvem a casa d’un o altre per estudiar (o almenys intentar-ho). Cal dir que la primera vegada que el vaig escoltar aquest disc ja tenia bastants anys ja que es del 1979 i parlo de mitjans dels noranta.

Potser no he estat mai un gran seguidor dels AC/DC però mira, aquest disc em va entrar molt bé, també potser per l’època en que estàvem em venia molt de gust escoltar aquest tipus de música ja que escoltava també Metallica o els Scorpions a banda dels grups en Català que no he deixat mai d’escoltar.

Sens dubte ha estat una bona adquisició ja que mentre l’escoltava em venien al cap tot un seguit de records d’uns quants anys enrere quan era estudiant i les farres que ens fotíem, ja fos al Campus, al Sarry, i sobretot al Chaplín.

Sempre està bé tenir una estona per dedicar-la a record, ja que de vegades anem tan enfeinats o tan de bòlit que fins i tot ens oblidem de la nostàlgia.


divendres, 4 d’abril del 2008

Aigua


Aquesta setmana ha sigut notícia la denuncia dels pagesos de Maspujols en el que deia que l’Ajuntament de Reus estava sobre explotant una mina de la seva propietat que passa pel terme d’aquest poble i que això estava ocasionant que la poca aigua que quedava en els pous propers a la mina sortís amb un excés de sediments cosa que provoca que no serveixi per al reg. L’ajuntament en contesta va dir que era L’agencia Catalana de l’aigua qui marcava els cabals que es podien utilitzar i no l’ajuntament.
O sigui que aquí tothom es va passant la pilota i ningú n’assumeix la responsabilitat.
Jo el que encara considero molt més greu es que encara ningú no hagi denunciat, potser per oblit o potser per desconeixença, es que per exemple tenim el cas del Pàrking del Centre Comercial del Pallol que constantment està bombejant aigua cap a les clavegueres per tal que no es filtri l’aigua a l’interior del mateix. Aquesta aigual prové d’unes mines subterrànies que van rebentar quan s’estava fent l’excavació de les obres. Una aigua que tractada es podria aprofitar per a molts usos. Com regar els escassos jardins i zones verdes que disposa la ciutat.
Un altre cas similar es el que passa al pàrking de la Plaça Prim on també es bombeja aigua contínuament i que ha donat peu a la famosa llegenda urbana que dues plantes d’aquest aparcament subterrani estan tancades per inundació. Jo personalment no se si això es veritat o no. Però en cas de ser-ho, trobo que seria un fet molt greu.
A més, també s’hauria de tindre en compte la dita aquella que diu que en el nostre país no sap ploure, i podria ser que tota l’aigua que no ha caigut ho fes de cop, causant les destrosses que també hem patit altres anys. I el que s’hauria de fer ara es netejar i sanejar totes les rieres per tal d’evitar possibles desgràcies, per que mai se sap el que pot passar, ja que l’abril i el maig acostumen a ser mesos molt plujosos i cal recordar el que va passar fa un parell d’anys en el que el 13 de setembre del 2006 es va inundar el polígon petroquímic sud, on es troba la laboral de Tarragona, la qual també es va veure afectada.