divendres, 19 de febrer del 2010

El Carnaval Ja s'ha Acabat. I ara què?


Doncs sí, ja hem passat un any més el Carnaval, un Carnaval que es podria qualificar de repetitiu i avorrit. Un Carnaval on es veu que els principals actes s’aguanten gràcies a l’assistència de gent, i els altres malauradament estan condemnats a morir a la foguera que suposadament crema el Rei Carnestoltes.


He pogut contemplar com es criticava el pregó per avorrit i lent, si hi hagués més d’una proposta per part de les colles potser la qualitat augmentaria, però és clar, és massa feina, si ja hi ha una colla de “pringats” que s’ofereixen, perquè hi ha d’haver més....... També he comprovat com la majoria de colles es moren de ganes de tornar a fer les Rues pel centre de la ciutat, però en canvi no fan res per plantar-se i protestar, i sobretot he vist com des de que el Cap de Dol s’amaga dins del Palau Bofarull, ha patit una davallada espectacular de gent que hi va, enguany durant molt poques estones hi havia cua, tot i que el muntatge era original. I per no parlar de la Rua Mortuòria cada cop mes escapçada tant de recorregut com de participació. Si a més hi afegim que no és va pensar en tapar la foguera (veient com plovia des del matí) i com costava que s’encengués la flama, era de preveure en un quart d’hora no quedava ni la Germandat dels Set Pecats Capitals a la plaça.


En resum; es molt curiós veure com el dilluns al matí durant l’Expro-Profit, la gent crítica i crítica l’actual model de festa i l’organització “oficial”, i de com és podrien canviar les coses i recuperar l’esperit perdut del Carnaval, però a dia d’avui quan tant sols han passat dos dies, ningú ja no hi pensa, ni és preocupa en reinventar la festa, potser és que en el fons... molt en el fons, deuen pensar que no està tant malament..