dimarts, 9 de setembre del 2008

Queen '39


'39 és una cançó de Queen, escrita pel seu guitarrista Brian May, i editada com a cara B del senzill You're My Best Friend, extret de l'àlbum A Night at the Opera de l’any 1975. En la versió d'estudi, la cançó va ser interpretada per Brian May, mentre que en els concerts l’interpretava Freddie Mercury, com es pot escoltar en el disc en viu Live Killers. Per a les presentacions en viu, la cançó mantenia la mateixa línia, però es tallava el començament i es feien uns acords una mica diferents .La temàtica de '39 és de ciència ficció, ja que en Brian May n’és molt afeccionat a igual de l’astrologia. La lletra parla sobre uns voluntaris que viatgen en una nau espacial a la recerca de nous mons. Al tornar a la Terra un any després, descobreixen que han passat cent anys, els viatgers ho han percebut de forma diferent per la dilatació del temps. El protagonista es troba amb que tots els seus amics i coneguts han mort, inclosa la seva esposa; llavors, al veure a la seva filla, veu en ella els ulls de la seva dona.



Durant el Concert en Tribut a Freddie Mercury només va ser presentada la primera estrofa interpretada per George Michael.




Per a la gira que l’any 2005 va fer Queen juntament amb el seu nou cantant el mític Paul Rogerds, en Bryan May durant uns minuts es quedava sol a l’escenari per interpretar aquesta peça i “love of my life”