dissabte, 8 de març del 2008

Vent

Una de les coses que menys m’agrada de viure a Reus son els dies de vent, no m’ha agradat mai, prefereixo que plogui o nevi o faci molt de fred, abans del vent. Sempre s’ha dit col·loquialment que estem tocats pel mestral, a més, quan bufa et sents estrany, espès, amb ganes de quedar-te a casa tot el dia i no sortir al carrer ni per comprar el pa. Quan fa vent tens un dia gos, no tens ganes de fer res, no arribes a posar-te de mala llet, però t’emprenya que faci vent, i potser això et fa anar amb mala cara pel carrer. Com si estiguessis emprenyat per alguna cosa. Ahir feia vent, bastant vent, però no tant com el dels dies anteriors, que fins i tot costava caminar pel carrer. I en uns més que en els altres, degut a la seva situació o amplada, com es el cas de les rieres, que no se per que, però sempre tinc la mania que és el lloc de la ciutat on més és nota el vent. Un altre lloc on també es nota molt es a la Plaça Prim sobretot si vens per la Raval de Santa Anna i arribes a l'alçada del que era la "Cartuja de Sevilla" és noten les fortes ratxes de vent, que fins i tot fan que et plorin els llum degut a la força amb la que el vent ens toca la cara. Sort dels que portem ulleres, jejejeje

Però tot i que a Reus sigui una ciutat on el vent bufa bastat, m’agrada viure a Reus, passejar per els seus carrers, fer un tomb de ravals i d’altres tantes coses que es poden fer a Reus.......Naturalment sempre i que no faci vent.

dilluns, 3 de març del 2008

Els dijous, Club Cultura se'n va al Cinema

El passat dijous dins el programa Club Cultura de Punt Sis Ràdio, conduit per Sílvia Sagalà, un servidor iniciava una secció setmanal dedicada a les estrenes cinematogràfiques de la setmana a la nostra ciutat. Cada setmana i per acabar la secció us oferiré una Banda Sonora, juntament amb una breu explicació sobre la mateixa. Dijous passat varem escoltar la gran bso de la pel•lícula “Horizontes de Grandeza” la qual també servirà com a música de la secció.
Aquí teniu doncs una mica d’informació sobre aquest film a més de la seva banda sonora.
Cada setmana us posaré la banda sonora que hagi posat a la secció per si algú no la pot escoltar o per si n’estigués interessat.

Recordeu doncs: cada dijous a quarts de set, al Club Cultura anirem al cinema.

I aquesta la primera entrega:



TITOL ORIGINAL: The Big Country
TITOL AMB EL QUE ES VA TRADUIR: Horizontes de Grandeza
DIRECTOR: William Wyler
MUSICA: Jerome Moross
ANY: 1958
GENERE: Western
NACIONALITAT: EE.UU
GUANYADORA D'UN OSCAR

James Mackay, un senyor del Baltimore, és trasllada a Texas per a casar-se amb Pat Terril, filla d’un ric i orgullós ranxer.
Quant arriba al seu destí, es dona compte que el seu futur sogre manté una rivalitat a mort, amb els seus veïns, els Hannassey. Les dues famílies volen apoderar-se d’una petita parcel•la que és propietat de Julia Maragón, per on els seus territoris hi passa una franja del riu.

La Banda Sonora es una important partitura d’en Jerome Morosse, que va donar un gir de 180 graus, en la creació musical per al gènere del western i que juntament amb la dels Set Magnífics de l’any 60, està considerada la més important. La banda sonora inclou, a banda d’un gran tema central, diversos temes folk dels indrets en que transcorre l’acció.

Jerome Moross

I finalment i com no podia ser d'una altra manera, aquí teniu el magnífic tema d'aquest film.