dilluns, 3 de març del 2008

Els dijous, Club Cultura se'n va al Cinema

El passat dijous dins el programa Club Cultura de Punt Sis Ràdio, conduit per Sílvia Sagalà, un servidor iniciava una secció setmanal dedicada a les estrenes cinematogràfiques de la setmana a la nostra ciutat. Cada setmana i per acabar la secció us oferiré una Banda Sonora, juntament amb una breu explicació sobre la mateixa. Dijous passat varem escoltar la gran bso de la pel•lícula “Horizontes de Grandeza” la qual també servirà com a música de la secció.
Aquí teniu doncs una mica d’informació sobre aquest film a més de la seva banda sonora.
Cada setmana us posaré la banda sonora que hagi posat a la secció per si algú no la pot escoltar o per si n’estigués interessat.

Recordeu doncs: cada dijous a quarts de set, al Club Cultura anirem al cinema.

I aquesta la primera entrega:



TITOL ORIGINAL: The Big Country
TITOL AMB EL QUE ES VA TRADUIR: Horizontes de Grandeza
DIRECTOR: William Wyler
MUSICA: Jerome Moross
ANY: 1958
GENERE: Western
NACIONALITAT: EE.UU
GUANYADORA D'UN OSCAR

James Mackay, un senyor del Baltimore, és trasllada a Texas per a casar-se amb Pat Terril, filla d’un ric i orgullós ranxer.
Quant arriba al seu destí, es dona compte que el seu futur sogre manté una rivalitat a mort, amb els seus veïns, els Hannassey. Les dues famílies volen apoderar-se d’una petita parcel•la que és propietat de Julia Maragón, per on els seus territoris hi passa una franja del riu.

La Banda Sonora es una important partitura d’en Jerome Morosse, que va donar un gir de 180 graus, en la creació musical per al gènere del western i que juntament amb la dels Set Magnífics de l’any 60, està considerada la més important. La banda sonora inclou, a banda d’un gran tema central, diversos temes folk dels indrets en que transcorre l’acció.

Jerome Moross

I finalment i com no podia ser d'una altra manera, aquí teniu el magnífic tema d'aquest film.