dilluns, 7 de gener del 2008

Under Pressure


David Bowie i Queen, s’acostumaven a trobar als principis de la dècada dels 80, ja que utilitzaven el mateix estudi de gravació en Montreaux, (Suïssa). Va ser en una sessió d’improvisació en la que poc a poc va sorgir aquesta cançó, fins a que es va convertir en un dels temes més conegut de la banda anglesa, i una de les poques col·laboracions entre Queen i d’altres rockers d’aquella època.

Queen no només enregistrava els temes que els integrants portaven fets a casa seva, sinó que solien ajuntar-se i improvisar i aprofitar cada peça interessant que sortia d’aquestes improvisacions i convertir-lo en un tema bastant elaborat, com sol ser costum en Queen.


Només Queen va incorporar la cançó als seus concerts des de llavors. En canvi Bowie no ho va fer fins el 1992 en el concert de tribut a Freddie Mercury, quan ell i Annie Lennox el van cantar fent duet. En el següent video es pot veure un dels assatjos del tema, uns dies abans del gran concert de tribut.





Des de 1995 en la gira de David Bowie Outside Tour, ha cantat la cançó en tots els concerts que ha fet, on la baixista Gail Ana Dorsey, fa la part vocal de Mercury.
Cal dir que Bowie sempre ha dedicat aquest tema a Freddie.



Actualment Queen + Paul Rodgers també interpreten Under Pressure als seus concerts.



Bowie i Mercury no van cantar mai en directe, i per lo tant era Roger Taylor (bateria de Queen) qui feia les parts d’en Bowie durant els concerts de la mítica banda.




Al llarg del temps s’han fet molts covers i remescles d’aquest tema. Una de les que més elogis ha tingut degut a la seva alta qualitat és la que “My Chemical Romance” i “The Used” va enregistrar a instàncies de l’huracà Katrina i les activitats benèfiques en contribució als damnificats d’aquella catàstrofe.

3 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

veig que t'apuntes també a les aportacions musicals!! molt ben fet!! es sempre un plaer entre tan de politiqueo i bloc sesuso que abunda per aquestes contrades, encara que despres ningu te foti ni puto caso jajaja

i m'ha molat lo que has posat, molt ben explicat, no com el meu batibull d'idees jaja

salut!!

Jordi Pinyol ha dit...

Molt bon article!

Això és una crítica musical i no segons quins bodrios que es llegeixen de vegades en algunes publicacions que es fan dir especialitzades.

Anònim ha dit...

Bon cop de Queen !
Endavant nen.