divendres, 1 de febrer del 2008

NO ES AIXÒ, COMPANYS, NO ES AIXÒ



Però quina “cutrada” es aquesta?

Això mateix m’ho van preguntar ahir al vespre a la Plaça del Mercadal, abans d’acabar el que havia de ser l’espectacle d’arribada del Rei Carnestoltes.

Aquesta es la manera de celebrar els trenta anys de la recuperació del Carnaval? Més aviat ahir es veia que com al Carnaval li queden dos telediaris, a excepció de la Rua, que serà l’únic acte que es salvarà de la defunció de la festa.

La FRAC ha estat capaç d’ensorrar una festa que anys enrere era una de les més importats del país, i ara no deixa de ser una festa, que com la marca el calendari, es obligada i ja està.

Sort que enguany toquen eleccions a la FRAC i esperem que algú amb cara i ulls presenti alguna candidatura amb una mica de sentit comú i que compleixi els estatus de la federació que segons sembla ara com ara no es compleixen massa que en diguem.

Fem un punt i a part i parlem de com es fa el veritable Carnaval de Reus, i es que per aquest mateix vespre el col•lectiu dels portadors del Bou de Reus ha organitzat per a aquest divendres una cercavila popular emulant la festa de Sant Fermí de Pamplona. La cercavila s’iniciarà davant la taverna El Carrasclet a les vuit del vespre, i a dos quarts de nou arribarà a la plaça del Mercadal. Des d’allà es tirarà el tradicional 'txupinazo' i la gent començarà a córrer davant el bou, simulant els 'encierros' navarresos. Felicitem doncs a la gent del Bou per fer viure veritablement l’autèntic Carnaval de Reus!!!!



3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

han de vindre vents de canvi, i l'iniciativa del bou pot se la senyera

salut

David Fernàndez ha dit...

dilluns realment esgotador... ;)

Unknown ha dit...

Porta bon rollo aquest bou.