dijous, 17 d’abril del 2008

Sant Jordi a Reus, Una Diada Dividida


La setmana que ve viurem una Diada de Sant Jordi dividida en dos espais, per una banda a la Plaça del Mercadal podrem trobar les parades dels llibreters i les floristeries i totes les entitats (segur que totes?) s’instal•laran a la Plaça d’Evarist Fàbregues al Centre Comercial del Pallol.

O sigui que sant tornem un altre cop, quina mania que te el nostre Ajuntament en col•locar coses en aquell horrible pegot de formigó anomenat Centre del Pallol!!! Que hi facin algun acte ja està bé, però que es que potser ja s’estan traslladant masses coses!!! Que si posen el mercat de productes alimentaris, que si les paradetes dels quadres que abans estaven a la Plaça de les Basses, els espectacles infantils de les festes majors, el mercat d’artesans que es fa per Nadal...etc etc etc.....

Jo comprenc que al Mercadal hagi arribat un punt en que es queda petit, però hi ha altres alternatives, la Plaça de la Llibertat per exemple (o potser també es queixaran els veïns?) Cal recordar que la mostra d’oli ja fa dos anys que es fa a la Plaça de la Llibertat i continua sent tot un èxit.
I si no agrada la proposta de la Llibertat les entitats és poden posar també a la Plaça del Castell on també és podien oferir diferents activitats i actuacions i tot plegat quedaria més junt que no pas al Pallol, que no tot ha de ser al Pallol, la pròxima que serà la diada Castellera de Sant Pere?

Cal recordar que el Centre del Pallol es privat tot i que estigui al aire lliure. I dubto molt que el dia de Sant Jordi per la megafonia del centre sonin sardanes o música en català. De fet la qualitat musical del Centre deixa molt que desitjar!!!

Per Cert els partits politics ara que han passat les eleccions hi seran? Ah calla! Que sembla ser que la parada que cada any posa l’ajuntament també es posarà al Pallol, que solidaris que son.......

Si voleu consultar el programa d'actes de la Diada de Sant Jordi a Reus cliqueu aquí.

4 comentaris:

Jordi Pinyol ha dit...

Ja en tens de raó ja. És la mania aquesta que els ha agafat als de l'ajuntament de traslladar de lloc tot el que funciona bé en el lloc que estava fins ara (barraques, fira.. i ara les paradetes).

Diuen que és per seguretat per l'aglomeració de gent i tal i qual. Com si els anys anteriors no n'hi hagués d'aglomeracions. Ja sabem que a segons quines hores allò està a petar, però també forma part de la gràcia d'aquesta Diada. I la proposta aquesta d'ampliar cap a la plaça del Castell no està gens malament.

Però sembla que l'important és fer anar gent cap al Pallol, tant sí com no. Un lloc que, al cap i a la fi, només és un centre comercial.

És d'aquelles coses que indignen una mica perquè arriba un punt que els de l'ajuntament fan i desfan com volen sense tenir en compte la voluntat del poble.

Jobove - Reus ha dit...

la plaça del Castell ja és una plaça privada, com la de la Farinera i el Pallol no acaba d'arrencar i és té que promocionar

salutacions

aigua ha dit...

El meu primer Sant Jordi a Reus.A veure com va!.:)(però al Pallol no li veig cap gràcia).

I els pintors m'agradaven a la Plaça de les Basses, ara ja sé per que no els havia vist més per allà!´:(

neusmafo ha dit...

Regidoria de cultura en diuen, regalarem a la senyora regidora un sac de cues de panses per recordar-li que la cultura la fa el poble i que el poble s'organitza en entitats.
És molt trist que els interessos comercials passin per sobre del sócioculturals, al "supermercat" del pallol i haurien d'anar les floriesteries.
L'Ajuntament ja ha dit tot el que tenia que dir, 1r van venir les barraques ara sant jordi que vindrà després, pot ser ha arribat l'hora de posar els punts sobres les is. De veritat que em faria molt feliç veure com les entitats es planten en una diada tan especial i tan de la ciutat. Que si posi l'Empar al Pallol!!!!!