divendres, 4 d’abril del 2008

Aigua


Aquesta setmana ha sigut notícia la denuncia dels pagesos de Maspujols en el que deia que l’Ajuntament de Reus estava sobre explotant una mina de la seva propietat que passa pel terme d’aquest poble i que això estava ocasionant que la poca aigua que quedava en els pous propers a la mina sortís amb un excés de sediments cosa que provoca que no serveixi per al reg. L’ajuntament en contesta va dir que era L’agencia Catalana de l’aigua qui marcava els cabals que es podien utilitzar i no l’ajuntament.
O sigui que aquí tothom es va passant la pilota i ningú n’assumeix la responsabilitat.
Jo el que encara considero molt més greu es que encara ningú no hagi denunciat, potser per oblit o potser per desconeixença, es que per exemple tenim el cas del Pàrking del Centre Comercial del Pallol que constantment està bombejant aigua cap a les clavegueres per tal que no es filtri l’aigua a l’interior del mateix. Aquesta aigual prové d’unes mines subterrànies que van rebentar quan s’estava fent l’excavació de les obres. Una aigua que tractada es podria aprofitar per a molts usos. Com regar els escassos jardins i zones verdes que disposa la ciutat.
Un altre cas similar es el que passa al pàrking de la Plaça Prim on també es bombeja aigua contínuament i que ha donat peu a la famosa llegenda urbana que dues plantes d’aquest aparcament subterrani estan tancades per inundació. Jo personalment no se si això es veritat o no. Però en cas de ser-ho, trobo que seria un fet molt greu.
A més, també s’hauria de tindre en compte la dita aquella que diu que en el nostre país no sap ploure, i podria ser que tota l’aigua que no ha caigut ho fes de cop, causant les destrosses que també hem patit altres anys. I el que s’hauria de fer ara es netejar i sanejar totes les rieres per tal d’evitar possibles desgràcies, per que mai se sap el que pot passar, ja que l’abril i el maig acostumen a ser mesos molt plujosos i cal recordar el que va passar fa un parell d’anys en el que el 13 de setembre del 2006 es va inundar el polígon petroquímic sud, on es troba la laboral de Tarragona, la qual també es va veure afectada.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

molt bé nen, com més serem mes força farem, ja fa temps varem fer un post dedicat als camps de golf del Port Aventura

http://telamamaria.blogspot.com/2007/07/port-aventura-camp-de-golf.html

salut

aigua ha dit...

Tothom parla molt de la falta d'aigua,les radios, les tv, els diaris...però que estan fent? son en les petites coses com aquestes que expliques com s'ha de començar a estalviar aigua, de que serveix que tanquem les aixetes a casa si la ciutat va deixant escapar l'aigua?