dissabte, 5 de juliol del 2008

L'Anada a l'Antiga


Aquest cap de setmana es celebren els “suposats” (hi va haver algun any que no es va fer) vint-i-cinc anys de l’Anada a l’antiga, Un acte on es recorda els banys a la platja de Salou a principis del segle passat.
Cal dir que gràcies a la FRAC que és l’organitzadora de l’acte s’ha aconseguit que els vehicles d’època que participaven siguin substituïts per els autobusos de línia de Reus, i que el tradicional esmorzar al Mas Calbó s’hagi suprimit.

Personalment crec que val més deixar morir l’Anada a l’antiga que no pas aguantar-la a la U.C.I tal i com està ara, ja que la trobo ridícula. Ara això si, segons la FRAC es culpa del Mossos que no donen permís; es molt fàcil que la primera vegada que et diuen que no, marxar i no tornar més a negociar.

La nostra colla de carnaval, ja fa quatre anys que no participa, ja que ens neguem rotundament a baixar a Salou amb cotxe de línia, tenint vehicle d’època com tenim. Per a fer el que es fa, millor no fer res.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens raó. El sentit d'una festa de les que m'agrada anomenar de «reconstrucció històrica» és la recreació, més o menys fidel, de l'ambient d'una època. I la duració de l'anada era important. Tal com es planteja ara la festa potser s'hauria de dir «bany a l'antiga» i encara...
D'altra banda, al calendari festiu de moltes poblacions hi ha activitats que entren en conflicte amb la normativa general, però amb voluntat de negociar s'acaba trobant una solució.

Persona non grata ha dit...

descansi en pau, anada a l'antiga.
abans, paradeta a les portes del mas calvó per esmorzar.
recordo un any que vam anar en tandem, un altre amb un dos cavalls, osti quina anada, el vam decorar amb globus...
baixar amb les vespes, i despres el bany, amb les picades de meduses de tots els anys, la paella, en fi...
aquests vells records els han matat.
gracies gent de la FRAC
heu FRAC-assat

Jordi Pinyol ha dit...

Sí que és cert que ha perdut molt això de l'Anada a l'Antiga... Ara ja s'assembla més a la celebració de quatre nostàlgics que no a aquella festa animada que suposava fa uns quants anys, tant per als qui hi participaven activament com per als qui ho anàvem seguint al llarg de la jornada, en la sortida, l'arribada o durant el dia com a 'observadors'.

Anònim ha dit...

és veritat l'Anada aquesta l'han deixat perdre del tot i ara ja no val res, mes valdria que ho deixessin estar, perque el que fan ara es molt cutre.

Jobove - Reus ha dit...

no val la pena mantrindra-la que mori amb dignitat i guardeu-li un bon record