dimarts, 1 de juliol del 2008

Comentant la Festa


Després de dropejar durant tot el dia d’ahir i recuperant-nos de la festa. Potser caldria comentar-la una mica.

Han estat uns dies molt intensos, en els quals no hem parat d’anar amunt i avall, per començar l’espai de Barraques ha passat amb un aprovat justet, esperem que l’any que ve, si planten gespa i arbres potser estarà millor, remarco que per Barraques està bé, una altra cosa es el Reggus i el Perejils Festival, o d’altres activitats que es desenvolupin, per cert no estaria de més alguns dels “segurates” de la porta tinguessin una mica més d’educació i respecte.

El dia de Sant Joan a la nit teníem el sopar popular organitzat per la Gent del Bou i el col•lectiu del Masclet on varem poder degustar un plat de Bou amb Arròs molt bo i on es respirava un ambient amb moltes ganes de festa, cal felicitar doncs als organitzadors per l’èxit d’aquest primer sopar popular.
Cal felicitar també a la Gent Del Bou pel gran correbars de divendres en que vam viure una gran festa de bar de bar.

Els espectacles infantils continuo pensant que es un error que estiguin a la Plaça D’Evarist Fabregas i que estaven molt millor a la Plaça de Castell, al igual que també penso que es una llàstima que s’hagi perdut un espai com la Plaça del Teatre per a fer espectacles de petit format.

En general els actes més lúdics han estat bé, i de moment afortunadament no s’ha queixat cap veí.

Pel que fa als actes tradicionals, tampoc han estat malament, tot plegat ha anat més lent que altres anys, però s’ha de tindre en compte que el seguici any rera any es va engrandint i enriquint de balls, danses i elements que fan que actualment tinguem un dels seguicis festius mes complert i enriquit de Catalunya.

Caldria començar a replantejar que fer amb les actuacions de lluïment del matí de Sant Pere a la Plaça. Ja que la mesura de començar a retallar balls, no ha acabat d’agradar gaire i crec que amb tota la raó. No pot ser que després d’uns mesos d’assaigs per tal de que els balls surtin perfectes a la Plaça, de cop i volta se’ls si hi digui que s’ha de retallar el ball. Llavors les persones que vulguin veure el ball sencer quan ho han de fer???

Tampoc entenc per que es va avançar l’hora de sortida de la processó si al final aquesta anava tallada, i quan l’àliga arribava al mercadal la imatge de sant Pere encara no havia entrat al carrer Monterols.

Les darreres ballades al Mercadal i la Carretillada del Ball de Diables, van comptar amb menys públic que altres anys, suposem que per altres esdeveniments esportius dels quals no ens cal parlar.

I per fí, quina era la millor forma d’acabar el dia de Sant Pere? Doncs Ballant a ritme de la Salseta del Poble Sec, que després de 30 anys continuem amb la mateixa força de sempre i particularment em van agradar molt les versions de Queen que van fer.

Del Sant Pere Peta Fort no en parlaré més que res, per que ahir al vespre vaig optar per baixar fins a Tarragona per tal de menjar una mica de peixet al Serrallo, tot gaudint de bona companyia, per cert no era l’únic reusenc que va optar per sopar al Serrallo!!!

I per acabar us deixo amb unes imatges de la festa, de ben segur que aquest dies en veurem algunes més tot rondant pels diferents blocs reusencs.















5 comentaris:

Persona non grata ha dit...

nomes tinc 4 minuts per comentar.
m'ho han indicat des del imac. ha estat el guaperas.
a veure, molt be tot, molts elements festius (no trobes que massa?) molta gent nova (molts enxufats que no tenen ni idea del significat de la festa, eh aguileros???) el concert de festa major ha de ser gratuit i si us plau, barraques amb gespa.
visca sant pere i visca sant manolo garcia!

Jordi Pinyol ha dit...

Tens raó en això dels segurates de Barraques. Haurien d'anar a classes de reciclatge de modals i bones maneres. Jo, que hi vaig anar cada dia, vaig poder veure amb els meus propis ulls la manera de fer d'aquests individus. A la que veien una bossa... patapam... fotien mà sense més, sense dir paraula. Potser demanar que diguin... siusplau, ensenya'm la bossa, és demanar massa. Però encara que sigui sense el 'sisplau', no costaria tant demanar revisar la bossa amb bones maneres. En algun cas semblava que, més que revisar-lo, vulguessin fotre una estirada per mangar-lo!

Jesús M. Tibau ha dit...

Tots els blogs de Reus esteu de festa major!

L'illa dels monstres ha dit...

és que què espereu d'una colla de segurates?? jo no es per desprestigiar la professió, perquè n'hi ha algun de potable com a persona, però la majoria semblen ésser ressentits amb la resta de gent i a sobre es creuen superiors per portar unes botes i un uniforme ridícol.

sobre la festa major, com cada any em va deixar ben matxacat, i això que només en vaig viure la meitat, tot i que vaig agafar les parts més intenses. dóna bo poder-tho passar bé a Reus ni que sigui només durant uns dies. em va fer ràbia no poder nar el dia del bou amb arròs perquè el plat tenia molt bona pinta.

llàstima del final de festa, tenyit de vermell i de capullisme extremat. no es podia tirar una tronada a la plaça prim quan aquesta estava plena de patriotisme? una bona foguera de sant pere hagués fet alla

aigua ha dit...

Una molt bona Festa Major plena d'actuacions per tots els gustos!
Tot i que em van fer patir tots els que era ballant a la Plaça Mercadal el dia de Sant Pere...quina calor i quin sol que queia!!! felicitats a tots i gràcies pel vostre entusiasme!